Skip to content

Archief Capelle Aan Den Ijssel: Een Schatkamer Vol Geschiedenis

📼 Capelle aan den IJssel (1983)

Archief Capelle Aan Den Ijssel: Een Schatkamer Vol Geschiedenis

📼 Capelle Aan Den Ijssel (1983)

Keywords searched by users: archief capelle aan den ijssel archief capelle aan den ijssel genealogie, beeldbank capelle aan den ijssel, geschiedenis capelle aan den ijssel, gemeenteraad capelle aan den ijssel, capelle aan den ijssel logo, capelle aan den ijssel nl belastingen, capelle aan den ijssel kerstbomen inleveren, gemeente capelle aan den ijssel groenvoorziening

Wat is het archief van Capelle aan den IJssel?

Het archief van Capelle aan den IJssel is een belangrijke bron voor het verkennen van de geschiedenis van deze stad in Nederland. Het archief bevat verschillende collecties en documenten die betrekking hebben op de ontwikkeling van Capelle aan den IJssel en haar inwoners. Van genealogie tot lokale overheidsgeschiedenis en historische foto’s, het archief biedt een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze stad.

Geschiedenis van het archief

Het archief van Capelle aan den IJssel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oprichting van de stad zelf. Het archief begon als een kleine verzameling documenten die werden bewaard door de plaatselijke autoriteiten. In de loop der jaren is het archief uitgegroeid tot een omvangrijke collectie die een breed scala aan historische informatie en documenten beslaat.

Hoe krijg je toegang tot het archief?

Om toegang te krijgen tot het archief van Capelle aan den IJssel, kunt u een bezoek brengen aan het Historisch Archief Capelle. Het archief is gevestigd in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en is open voor het publiek. U kunt de archieven en collecties doorzoeken en gebruik maken van de beschikbare onderzoeksfaciliteiten. Het is raadzaam om van tevoren een afspraak te maken, zodat u verzekerd bent van toegang tot de gewenste documenten en materialen.

Belangrijke collecties en documenten in het archief

Het archief van Capelle aan den IJssel bevat verschillende belangrijke collecties en documenten. Een van de meest waardevolle bronnen is het genealogische materiaal, dat informatie biedt over de families en voorouders van Capelle aan den IJssel. Dit kan nuttig zijn voor mensen die hun stamboom willen onderzoeken of interesse hebben in hun familiegeschiedenis.

Daarnaast heeft het archief ook een uitgebreide beeldbank met historische foto’s en afbeeldingen van Capelle aan den IJssel. Deze foto’s geven een uniek inzicht in het verleden van de stad en helpen bij het visualiseren van de historische ontwikkelingen.

Verder zijn er ook collecties en documenten beschikbaar die betrekking hebben op de lokale overheidsgeschiedenis, zoals notulen van gemeenteraadsvergaderingen en documenten met betrekking tot beleid en besluitvorming in Capelle aan den IJssel.

Hoe zoek je in het archief?

Om te zoeken in het archief van Capelle aan den IJssel kunt u gebruik maken van verschillende zoektechnieken en hulpmiddelen. Een van de meest gebruikte methoden is het doorzoeken van archiefinventarissen. Deze inventarissen geven een overzicht van de beschikbare documenten en collecties en helpen u bij het identificeren van relevante bronnen voor uw onderzoek.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van online bronnen en archiefmodules die beschikbaar zijn op de website van het Historisch Archief Capelle. Deze digitale bronnen bieden de mogelijkheid om vanuit uw eigen huis toegang te krijgen tot bepaalde collecties en documenten.

Een andere handige bron voor het zoeken in het archief is het Stadsarchief Rotterdam. Dit archief heeft een online zoekfunctie waarmee u kunt zoeken naar personen die gerelateerd zijn aan Capelle aan den IJssel.

Digitale bronnen en online archiefmodules

Het Historisch Archief Capelle biedt verschillende digitale bronnen en online archiefmodules die toegang bieden tot specifieke collecties en documenten. Een van de online modules is de beeldbank, waar u historische foto’s en afbeeldingen kunt bekijken.

Daarnaast biedt het archief ook digitale toegang tot de burgerlijke stand. Dit geeft u de mogelijkheid om geboorteakten, huwelijksakten, overlijdensakten en andere documenten met betrekking tot de burgerlijke stand van Capelle aan den IJssel te raadplegen.

Andere relevante archieven en bronnen voor onderzoek

Naast het archief van Capelle aan den IJssel zijn er ook andere relevante archieven en bronnen die nuttig kunnen zijn voor onderzoek naar de geschiedenis van Capelle aan den IJssel. Een van deze bronnen is het Stadsarchief Rotterdam, dat een uitgebreide collectie heeft met betrekking tot de regio, waaronder Capelle aan den IJssel.

Daarnaast kunnen ook lokale musea en historische verenigingen waardevolle informatie en bronnen bieden. Deze instellingen hebben vaak tentoonstellingen en verzamelingen die verband houden met de geschiedenis van Capelle aan den IJssel.

Kortom, het archief van Capelle aan den IJssel is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze stad. Of u nu op zoek bent naar informatie over uw voorouders, historische foto’s wilt bekijken of meer wilt weten over de lokale overheidsgeschiedenis, het archief biedt een schat aan informatie en documenten om u te helpen bij uw onderzoek.

Veelgestelde vragen

Wat zijn archieven?

Archieven zijn verzamelingen van documenten, foto’s, kaarten en andere materialen die betrekking hebben op de geschiedenis van een persoon, organisatie, stad of land. Ze bieden een uniek inzicht in het verleden en stellen onderzoekers in staat om gedetailleerde informatie te vinden en te bestuderen.

Hoe kan ik het archief van Capelle aan den IJssel bezoeken?

Om het archief van Capelle aan den IJssel te bezoeken, kunt u een afspraak maken bij het Historisch Archief Capelle. Het archief is gevestigd in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en is open voor het publiek. Tijdens uw bezoek heeft u toegang tot de archieven en collecties en kunt u gebruik maken van de beschikbare onderzoeksfaciliteiten.

Hoe kan ik zoeken in het archief van Capelle aan den IJssel?

Om te zoeken in het archief van Capelle aan den IJssel kunt u verschillende zoektechnieken en hulpmiddelen gebruiken. Een van de meest gebruikte methoden is het doorzoeken van archiefinventarissen, die een overzicht geven van de beschikbare documenten en collecties. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van online bronnen en archiefmodules die beschikbaar zijn op de website van het Historisch Archief Capelle.

Welke andere archieven zijn relevant voor onderzoek naar de geschiedenis van Capelle aan den IJssel?

Naast het archief van Capelle aan den IJssel zijn er ook andere relevante archieven en bronnen die nuttig kunnen zijn voor onderzoek naar de geschiedenis van deze stad. Het Stadsarchief Rotterdam heeft bijvoorbeeld een uitgebreide collectie met betrekking tot de regio, waaronder Capelle aan den IJssel. Daarnaast kunnen lokale musea en historische verenigingen ook waardevolle informatie en bronnen bieden.

Categories: Aggregeren 32 Archief Capelle Aan Den Ijssel

📼 Capelle aan den IJssel (1983)
📼 Capelle aan den IJssel (1983)

Hoe Oud Is Capelle Aan Den Ijssel?

Capelle aan den IJssel, een plaats in Nederland, heeft een geschiedenis die begint in de middeleeuwen. Tegenwoordig is het nog steeds een groeiende gemeente. De naam ‘Capelle’ werd voor het eerst genoemd in het jaar 1278. Dit betekent dat Capelle aan den IJssel meer dan 700 jaar oud is.

Waar Komt De Naam Capelle Aan Den Ijssel Vandaan?

Capelle aan den IJssel heeft haar naam te danken aan een “Cappel” die op de locatie van of dichtbij de huidige Dorpskerk (gebouwd in 1593) aan de Kerklaan stond. De naam “Cappel” verwijst waarschijnlijk naar een oude kapel die op die plek stond.

Is Capelle Aan Den Ijssel Veilig?

Capelle aan den IJssel is een relatief veilige stad, hoewel er wel misdrijven plaatsvinden. Per 1.000 inwoners worden er in Capelle 52 misdrijven geregistreerd, wat lager is dan het landelijk gemiddelde van 55. In vergelijking met Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen heeft Capelle aanzienlijk minder misdrijven per inwoner. Deze cijfers tonen aan dat de criminaliteit in Capelle aan den IJssel redelijk beheersbaar is. Deze informatie werd voor het laatst geüpdatet op 21 december 2017.

Is Capelle Aan Den Ijssel Onderdeel Van Rotterdam?

Capelle aan den IJssel is een gemeente en een plaats in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt ingeklemd tussen de gemeenten Rotterdam, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Capelle aan den IJssel wordt vaak ook simpelweg Capelle genoemd. Het is handig om te weten dat deze gemeente grenst aan Rotterdam. Deze nabijheid maakt het mogelijk voor inwoners van Capelle aan den IJssel om eenvoudig te reizen naar en vanuit Rotterdam.

Aggregeren 49 archief capelle aan den ijssel

See more here: liugems.com

Learn more about the topic archief capelle aan den ijssel.

See more: https://liugems.com/nieuws blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *