Skip to content

Make Up Jaren 80: Een Kleurrijk Eerbetoon

1980's hair & makeup tutorial

Make Up Jaren 80: Een Kleurrijk Eerbetoon

1980’S Hair \U0026 Makeup Tutorial

Keywords searched by users: make up jaren 80 make-up jaren 80 disco, haar jaren 80, make-up jaren 90, jaren 70 make-up

Make-up jaren 80: Een Gids voor Iconische Looks en Trends

Make-up heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de wereld van mode en schoonheid. Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende trends en stijlen, en de jaren 80 waren daarop geen uitzondering. De jaren 80 staan bekend om hun uitgesproken en experimentele make-uplooks, die vandaag de dag nog steeds invloedrijk en geliefd zijn.

In dit artikel duiken we dieper in op make-up jaren 80 in Nederland. We zullen de geschiedenis van make-up in de jaren 80 verkennen, de trends en stijlen analyseren, leuke manieren bieden om de jaren 80-look te creëren en de iconische make-upproducten uit die tijd benadrukken. We zullen ook de invloed van beroemdheden en popcultuur op make-up in de jaren 80 bespreken, evenals de evolutie van make-up in dit decennium. Ten slotte zullen we de verschillen tussen make-up jaren 80 en hedendaagse make-uptrends onderzoeken.

Geschiedenis van make-up in de jaren 80

Een van de meest opvallende kenmerken van de make-up jaren 80 was het overmatige gebruik van kleur. Felle neonkleuren en contrasterende tinten waren erg populair. Een van de meest kenmerkende looks was de zogenaamde ‘rainbow eyes’, waarbij elke oogschaduwkleur van de regenboog op de oogleden werd aangebracht. Dit zorgde voor een dramatische en gedurfde uitstraling.

Naast felle kleuren waren zware contouren ook een kenmerkende trend in dit decennium. Overmatig contouren van de wangen en jukbeenderen creëerde een sterk gedefinieerd gezicht. De lippen werden ook vaak sterk geaccentueerd, meestal met felle kleuren zoals felroze of rood.

Trends en stijlen van make-up in de jaren 80

De make-up jaren 80 werden gekenmerkt door extravagantie en individualiteit. Het was een tijdperk waarin mensen de vrijheid voelden om zichzelf te uiten en hun persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen door middel van make-up. Enkele van de meest populaire trends en stijlen uit die tijd waren:

1. Felle lippen: Felgekleurde lippen waren een groot statement in de jaren 80. Felrode lippenstift werd vaak gecombineerd met donkere lipliners om een dramatische liplook te creëren. Ook felle roze en koraaltinten waren erg populair.

2. Heldere oogschaduw: Oogschaduw werd gebruikt om kleurrijke en opvallende ooglooks te creëren. Blauw, paars, groen en andere felle kleuren waren de favoriete keuzes. Vaak werden meerdere kleuren gecombineerd om een regenboogeffect te creëren.

3. Zware eyeliner: In de jaren 80 had eyeliner de hoofdrol. Meestal werd de eyeliner dik aangebracht, en soms werden zelfs dubbele eyelinerlijnen gebruikt. Zowel zwarte als felgekleurde eyeliners waren populair.

4. Geaccentueerde jukbeenderen: Dankzij het contouren werden jukbeenderen vaak extra geaccentueerd. Donkere bronzers en contourproducten werden gebruikt om definitie aan het gezicht toe te voegen.

Hoe de jaren 80-look te creëren

Wil je graag de jaren 80-look proberen? Volg deze stappen om de iconische make-uplook uit dit decennium te recreëren:

1. Voorbereiding van de huid: Begin met een gereinigde en gehydrateerde huid. Gebruik een primer om de make-up langer te laten zitten en oneffenheden te verminderen.

2. Foundation en concealer: Breng een foundation aan die past bij je huidskleur. Werk eventuele donkere kringen of imperfecties weg met een concealer.

3. Oogschaduw: Kies felle oogschaduwkleuren zoals blauw, roze, paars of groen. Breng een lichte kleur aan op het hele ooglid en blend een iets donkerdere kleur in de arcadeboog. Voeg een derde kleur toe aan de buitenste hoek van het oog voor extra definitie.

4. Eyeliner: Trek een dikke lijn met zwarte eyeliner langs de bovenste wimperlijn. Experimenteer ook met gekleurde eyeliners voor een extra jaren 80-effect.

5. Mascara: Breng meerdere lagen mascara aan op de wimpers om ze voller en langer te laten lijken.

6. Blush: Gebruik een donkere, roze blush om je jukbeenderen te accentueren. Blend goed in voor een natuurlijke uitstraling.

7. Lippen: Kies een felle lippenstift in een kleur naar keuze en breng deze aan met een lippenkwastje of rechtstreeks uit de huls. Omlijn je lippen met een lipliner die past bij de lippenstift voor extra definitie.

8. Fixeren: Spray een setting spray over je gezicht om de make-up op zijn plaats te houden en voor een langdurige afwerking.

Iconische make-upproducten uit de jaren 80

Verschillende make-upproducten werden iconisch tijdens de jaren 80 en hebben nog steeds een grote invloed op de huidige make-upindustrie. Enkele van deze bekende producten zijn onder andere:

1. Max Factor 2000 Calorie Mascara: Deze mascara werd beroemd om zijn volumeverhogende eigenschappen. Het was een must-have in de jaren 80 en wordt nog steeds geprezen om zijn effectieve formule.

2. MAC Ruby Woo Lipstick: Deze felrode lippenstift is een absolute klassieker en was populair in de jaren 80. Het heeft een matte afwerking en staat bekend om zijn intense pigmentatie.

3. Rimmel Exaggerate Eye Definer: Deze eyeliner heeft een zachte textuur en is perfect om een gedurfde lijn te trekken. De intense kleur en langhoudende formule maken het ideaal voor het creëren van jaren 80-eye looks.

Invloed van beroemdheden en popcultuur op make-up in de jaren 80

Beroemdheden en de popcultuur hadden een enorme invloed op de make-up in de jaren 80. Musici zoals Madonna en Prince introduceerden gedurfde en creatieve make-uplooks die al snel populair werden. Madonna stond bekend om haar felle lippen en dramatische oogmake-up, terwijl Prince vaak experimenteerde met kleurrijke oogschaduwlooks. Deze iconische artiesten inspireerden velen om hun looks na te bootsen.

Daarnaast was er ook de invloed van cultfilms en televisieshows in de jaren 80, zoals “Dynasty” en “Miami Vice”. De personages in deze shows droegen vaak uitgesproken make-uplooks die trendsetters werden voor vele mensen.

De evolutie van make-up in de jaren 80

Hoewel de make-up jaren 80 tegenwoordig vaak geassocieerd worden met overdreven en wilde looks, was dit decennium ook een periode van verandering en vernieuwing in de make-upwereld. Merken begonnen in de jaren 80 met het produceren van meer kleurrijke en experimentele make-upproducten. Consumenten werden aangemoedigd om hun individualiteit te omarmen en creatieve looks te creëren.

Make-up in de jaren 80 vs. hedendaagse make-uptrends

Hoewel er nog steeds invloeden zijn van de make-uptrends uit de jaren 80, zijn er ook duidelijke verschillen met de hedendaagse make-uptrends. Tegenwoordig zijn natuurlijke looks en subtiele make-up meer in de mode. Minimalistische make-up, met nadruk op een stralende huid en nude tinten, overheerst. De felle kleuren en zware contouren uit de jaren 80 zijn minder prominent geworden, maar kunnen nog steeds worden gezien bij bepaalde gelegenheden of op de catwalks.

Conclusie

Make-up jaren 80 was een tijdperk van creativiteit en expressie. De felle kleuren, zware contouring en gedurfde lippen waren kenmerkend voor dit decennium. Vandaag de dag blijven deze iconische looks en trends invloedrijk en worden ze nog steeds nagebootst en gewaardeerd. Of je nu inspiratie zoekt voor een themafeest of gewoon wilt experimenteren met nieuwe looks, de make-up jaren 80 bieden volop mogelijkheden voor creativiteit en individualiteit.

FAQs

1. Welke kleuren werden het meest gebruikt in de make-up jaren 80?

In de make-up jaren 80 waren felle kleuren populair, zoals blauw, roze, paars, groen en geel. Deze kleuren werden gebruikt voor oogschaduw, eyeliner en lippenstift.

2. Welke make-upproducten waren iconisch in de jaren 80?

Enkele iconische make-upproducten uit de jaren 80 waren de Max Factor 2000 Calorie Mascara, MAC Ruby Woo Lipstick en Rimmel Exaggerate Eye Definer.

3. Was zware contouring populair in de jaren 80?

Ja, zware contouring was een populaire trend in de jaren 80. Het werd vaak gebruikt om de jukbeenderen te accentueren en een sterk gedefinieerd gezicht te creëren.

4. Wat waren enkele iconische looks van beroemdheden in de jaren 80?

Madonna en Prince waren enkele beroemdheden die iconische make-uplooks hadden in de jaren 80. Madonna stond bekend om haar felle lippen en dramatische oogmake-up, terwijl Prince vaak kleurrijke oogschaduwlooks droeg.

5. Hoe verschilt de make-up jaren 80 van hedendaagse make-uptrends?

De make-up jaren 80 waren vaak felgekleurd en overdreven, met zware contouring en gedurfde lippen. Hedendaagse make-uptrends zijn vaak meer natuurlijk en subtiel, met de nadruk op een stralende huid en nude tinten.

Categories: Update 95 Make Up Jaren 80

1980's hair & makeup tutorial
1980’s hair & makeup tutorial

Make-Up Jaren 80 Disco

Make-up in de jaren 80 disco: Een Diepgaande Gids

De jaren 80 waren een tijd van uitgesproken mode, kleurrijke outfits en opvallende make-up. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van make-up in de jaren 80 disco. We zullen gedetailleerde informatie verstrekken, specifieke concepten uitleggen en u voorzien van een uitgebreide gids om een perfecte jaren 80 disco-look te creëren. Lees verder en ontdek hoe je jezelf kunt transformeren in een legendarische disco-diva uit de jaren 80.

Wat is make-up in de jaren 80 disco?

Make-up in de jaren 80 disco was alles behalve subtiel. Het draaide allemaal om opvallende kleuren, overdreven accenten en een gedurfde uitstraling. Denk aan felgekleurde oogschaduw, volumineuze wimpers, felle lippen en een glanzende huid. Het doel was om op te vallen op de dansvloer, waar fel licht en spiegelbollen zorgden voor een schitterende ambiance.

Hoe creëer je een jaren 80 disco-make-uplook?

Om een perfecte jaren 80 disco-make-uplook te creëren, volg je deze stappen:

Stap 1: Voorbereiding van de huid
Begin met het reinigen en hydrateren van je gezicht. Breng vervolgens een primer aan om je make-up langer te laten zitten en eventuele oneffenheden te verbergen. De jaren 80 disco-make-up draaide om een stralende huid, dus zorg ervoor dat je een dewy-finish foundation gebruikt.

Stap 2: Opvallende oogmake-up
Gebruik een felle kleur oogschaduw, zoals blauw, roze of paars. Breng de oogschaduw aan over het hele bewegende ooglid en blend het naar boven richting de arcadeboog. Voeg vervolgens een donkere kleur toe aan de buitenste ooghoek voor meer diepte. Maak de look af met zwarte eyeliner en volumineuze wimpers.

Stap 3: Felle lippen
Kies een felle kleur lippenstift, zoals rood, roze of oranje, en breng deze royaal aan op je lippen. Overdrijf niet met lipliner, want natuurlijke vormen waren niet in de mode in de jaren 80.

Stap 4: Glanzende huid
Gebruik een highlighter op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog om je huid een glanzende, stralende look te geven. Vermijd matte producten, want in de jaren 80 draaide alles om glans en schittering.

Stap 5: Accessoires
Maak je jaren 80 disco-look compleet met opvallende accessoires. Denk aan grote oorbellen, glinsterende haarspelden en kleurrijke haarbanden. Je kunt ook glitters toevoegen aan je haar en gezicht voor een extra discogevoel.

Veelgestelde vragen over make-up in de jaren 80 disco

1. Welke kleuren oogschaduw waren populair in de jaren 80?
In de jaren 80 waren felle kleuren zoals blauw, roze, paars, groen en zilver populair. Het draaide allemaal om opvallen met je oogmake-up.

2. Moet ik nepwimpers gebruiken voor een jaren 80 disco-look?
Hoewel het niet verplicht is, werden volle, lange wimpers geassocieerd met de extravagante make-upstijl uit de jaren 80. Het gebruik van nepwimpers kan dus zeker bijdragen aan het volbrengen van de look.

3. Hoe kan ik mijn huid laten glanzen zoals in de jaren 80?
Gebruik een highlighter met een parelmoerachtige finish op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog. Je kunt ook een glanzende primer gebruiken onder je foundation voor een extra glans.

4. Zijn er bepaalde lippenstiftkleuren die het meest geschikt zijn voor een jaren 80 disco-look?
In de jaren 80 waren felle kleuren zoals rood, roze, oranje en paars erg populair. Kies een kleur die past bij je persoonlijke stijl en durf op te vallen!

5. Moet ik mijn haar op een bepaalde manier stylen voor een jaren 80 disco-look?
Grote, weelderige kapsels waren kenmerkend voor de jaren 80. Denk aan krullend haar, grote haarspelden, en veel volume. Voeg eventueel glitters of kleurrijke haaraccessoires toe voor een extra disco-effect.

Met deze gids en de juiste make-upproducten kun je zelf een perfecte jaren 80 disco-make-uplook creëren. Durf op te vallen, gebruik felle kleuren en voeg een vleugje glitter toe. Stap terug in de tijd en straal als een echte disco-diva uit de jaren 80!

Haar Jaren 80

Haar jaren 80: Een diepgaande gids voor de iconische stijl

De jaren 80 staan bekend om hun opvallende en onderscheidende mode, muziek en, natuurlijk, haartrends. Het was een tijdperk vol kleur, extravagantie en nieuwe experimenten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de haarstijlen en trends uit de jaren 80, en je een uitgebreide gids bieden over hoe je die iconische look kunt recreëren. Dus duik in de wereld van haar jaren 80 en ontdek hoe je zelf een retro-look kunt creëren!

Inhoudsopgave:
1. Introductie van haar jaren 80
2. Kenmerken van haar jaren 80
3. Iconische kapsels uit de jaren 80
a. De “Rachel”
b. De Froufrou
c. De Liberty Spikes
d. De Mullet
4. Make-up trends uit de jaren 80
a. Felle kleuren
b. Dikke wenkbrauwen
c. Smokey eyes
d. Felroze lippen
5. Hoe creëer je je eigen 80’s look?
a. Haarstyling
b. Make-up
6. Veelgestelde vragen over haar jaren 80
a. Welk haaraccessoire was populair in de jaren 80?
b. Welke soorten make-up werden veel gebruikt in de jaren 80?
c. Hoe lang duurde het om een typisch jaren 80 kapsel te creëren?
d. Is het mogelijk om de haarstijlen en make-uptrends uit de jaren 80 aan te passen aan de moderne tijd?

1. Introductie van haar jaren 80

De jaren 80 waren een tijd van culturele en sociale veranderingen. Mensen waren expressiever en gedurfder in hun mode- en schoonheidskeuzes. Dit was ook te zien in de haarstijlen van die tijd. Lang haar, grote volumes en felle kleuren waren erg populair. Het was een periode waarin mensen hun persoonlijkheid en individualiteit wilden benadrukken.

2. Kenmerken van haar jaren 80

De haarstijlen uit de jaren 80 hadden verschillende kenmerken die ze onderscheidden van andere decennia. Hier zijn enkele kenmerken die de haarstijlen uit de jaren 80 definieerden:

– Groot volume: Het creëren van volume was een belangrijk aspect van de jaren 80-haarstijlen. Of het nu lang of kort haar was, mensen gebruikten verschillende technieken en producten om hun haar zo groot en volumineus mogelijk te maken.
– Kleurrijk haar: Felle en ongewone haarkleuren waren in de mode in de jaren 80. Mensen experimenteerden met opvallende kleuren zoals blauw, roze, groen en zelfs neonkleuren. Dit was een manier om hun individualiteit en creativiteit uit te drukken.
– Krullen en slag: Krullend en golvend haar waren ook populair in de jaren 80. Mensen gebruikten krultangen, permanenten en haarmousses om hun haar de gewenste textuur te geven.
– Haaraccessoires: Haaraccessoires speelden een grote rol in de haartrends van de jaren 80. Hoofdbanden, grote strikken, haarmascottes en scrunchies waren enkele van de favoriete accessoires van die tijd.

3. Iconische kapsels uit de jaren 80

De jaren 80 brachten een aantal iconische kapsels voort die tot op de dag van vandaag worden erkend en geassocieerd met dat tijdperk. Hier zijn enkele van de meest legendarische kapsels uit de jaren 80:

a. De “Rachel”: Geïnspireerd door het karakter Rachel uit de populaire tv-serie “Friends”, was dit kapsel een van de meest populaire looks in de jaren 80. Het was een gelaagd kapsel met veel volume aan de bovenkant en kortere lagen aan de onderkant.

b. De Froufrou: Dit kapsel wordt gekenmerkt door een volumineuze pony die recht over het voorhoofd valt. Het was een gedurfde en edgy look die perfect paste bij de mode en de geest van de jaren 80.

c. De Liberty Spikes: Dit kapsel was vooral populair onder de punkgemeenschap in de jaren 80. Het omvatte het rechtop zetten van het haar met behulp van gel of haarlak, waardoor een reeks stekels ontstond die in verschillende richtingen stonden.

d. De Mullet: De mullet was een van de meest controversiële kapsels van de jaren 80. Het was kort aan de voorkant en aan de zijkanten, terwijl het haar achteraan lang werd gelaten. Het was een rebelse en alternatieve look die populair was bij zowel mannen als vrouwen.

4. Make-up trends uit de jaren 80

Naast de opvallende haarstijlen hadden de make-uptrends uit de jaren 80 ook hun eigen unieke kenmerken. Hier zijn enkele van de meest populaire make-uptrends uit die tijd:

a. Felle kleuren: De jaren 80 waren een tijd van kleurrijke en gedurfde make-up. Felgekleurde oogschaduwen, blushes en lippenstiften waren erg in de mode. Het was een manier om de aandacht te trekken en een statement te maken.

b. Dikke wenkbrauwen: In de jaren 80 waren dikke, volle wenkbrauwen helemaal in. Vrouwen lieten hun wenkbrauwen groeien en accentueerden ze met potlood of wenkbrauwpoeder.

c. Smokey eyes: Smokey eyes waren een favoriete make-uptrend in de jaren 80. Met behulp van donkere oogschaduw, eyeliners en mascara creëerden vrouwen een rokerige en verleidelijke ooglook.

d. Felroze lippen: Felroze lippenstift was een must-have in de jaren 80. Vrouwen accentueerden hun lippen met felle kleuren zoals roze, oranje en rood.

5. Hoe creëer je je eigen 80’s look?

Nu je een idee hebt van de haar- en make-uptrends uit de jaren 80, wil je misschien zelf experimenteren met die retro-look. Hier zijn enkele tips om je eigen 80’s look te creëren:

a. Haarstyling: Om het iconische jaren 80-volume te bereiken, kun je beginnen met het föhnen van je haar met een diffuser om extra volume en textuur toe te voegen. Gebruik krultangen of een krulborstel om wat krullen of golven te creëren. Gebruik vervolgens haarlak en volumepoeder om het gewenste volume te behouden.

b. Make-up: Om een typische jaren 80-make-uplook te bereiken, kun je beginnen met het aanbrengen van foundation en concealer om een egale teint te krijgen. Gebruik felgekleurde oogschaduwen zoals blauw, groen of roze op je oogleden. Accentueer je wenkbrauwen door ze dikker te maken met een potlood of wenkbrauwpoeder. Voor je lippen kun je kiezen voor een felroze lippenstift om die retro-look compleet te maken.

6. Veelgestelde vragen over haar jaren 80

a. Welk haaraccessoire was populair in de jaren 80?
In de jaren 80 waren er veel populaire haaraccessoires, maar een van de meest iconische was de grote, kleurrijke haarelastiek of scrunchie. Dit accessoire werd vaak gedragen als een statementpiece en was verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren.

b. Welke soorten make-up werden veel gebruikt in de jaren 80?
In de jaren 80 werden felgekleurde oogschaduwen, eyeliner, blush en felroze lippenstift veel gebruikt. Make-up was kleurrijk en gedurfd, bedoeld om de aandacht te trekken.

c. Hoe lang duurde het om een typisch jaren 80 kapsel te creëren?
De tijd die nodig was om een typisch jaren 80 kapsel te creëren varieerde afhankelijk van het gewenste volume en de complexiteit van de stijl. Sommige kapsels konden enkele uren duren om te stylen, terwijl andere eenvoudiger en sneller waren.

d. Is het mogelijk om de haarstijlen en make-uptrends uit de jaren 80 aan te passen aan de moderne tijd?
Ja, het is zeker mogelijk om de haarstijlen en make-uptrends uit de jaren 80 aan te passen aan de moderne tijd. Veel van de trends zijn in een gemoderniseerde vorm teruggekeerd in de hedendaagse mode en schoonheid. Je kunt experimenteren met elementen uit de jaren 80 en ze aanpassen aan je persoonlijke stijl.

Conclusie:

Haar jaren 80 waren een opvallende en expressieve periode in de geschiedenis van mode en schoonheid. De haarstijlen en make-uptrends van die tijd waren gedurfd en kleurrijk, en velen van hen hebben een blijvende indruk achtergelaten. Of je nu op zoek bent naar een volledige jaren 80-make-over of gewoon wat elementen wilt toevoegen aan je moderne look, onze gids heeft alle informatie die je nodig hebt om die iconische stijl te bereiken. Dus ga terug in de tijd en creëer je eigen versie van haar jaren 80!

Ontdekken 45 make up jaren 80

Jaren 80 Make-Up ✨ | 80S Makeup, 80S Makeup Looks, 1980S Makeup
Jaren 80 Make-Up ✨ | 80S Makeup, 80S Makeup Looks, 1980S Makeup
Tutorial: Jaren '80 Make-Up Ad💄✨ - Youtube
Tutorial: Jaren ’80 Make-Up Ad💄✨ – Youtube
1980'S Haar & Make-Up Tutorial / Emma Keuven - Youtube
1980’S Haar & Make-Up Tutorial / Emma Keuven – Youtube
1980'S Hair & Makeup Tutorial - Youtube
1980’S Hair & Makeup Tutorial – Youtube
Jaren 80 Make-Up ✨ | 80S Makeup, 80S Hair And Makeup, Madonna 80S
Jaren 80 Make-Up ✨ | 80S Makeup, 80S Hair And Makeup, Madonna 80S
10 Ideeën Over 80'S Party | Jaren 80 Make-Up, Make Up, Oogschaduw
10 Ideeën Over 80’S Party | Jaren 80 Make-Up, Make Up, Oogschaduw
Tutorial: Draagbaar Chique Make-Up -Werk/School- - Youtube
Tutorial: Draagbaar Chique Make-Up -Werk/School- – Youtube

See more here: liugems.com

Learn more about the topic make up jaren 80.

See more: https://liugems.com/nieuws blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *