Skip to content

Excel Van Kolom Naar Rij: Hoe Je Gegevens Snel En Efficiënt Kunt Omzetten

NAAR.RIJ en NAAR.KOLOM

Excel Van Kolom Naar Rij: Hoe Je Gegevens Snel En Efficiënt Kunt Omzetten

Naar.Rij En Naar.Kolom

Keywords searched by users: excel van kolom naar rij excel transponeren meerdere rijen, wat is transponeren excel, kolommen omdraaien excel, sneltoets transponeren excel, van verticaal naar horizontaal excel, volgorde rijen omdraaien excel, rijen wisselen excel, excel rij vastzetten

Excel van kolom naar rij: Een complete gids voor het transponeren van gegevens in Excel

Excel is een krachtige spreadsheet-software die wordt gebruikt voor verschillende taken, zoals gegevensanalyse, het maken van grafieken en het bijhouden van gegevens. Een van de belangrijkste functies van Excel is het vermogen om gegevens van kolommen naar rijen te transponeren en vice versa. Dit artikel zal je een stapsgewijze handleiding geven over hoe je deze taak kunt uitvoeren, samen met andere nuttige tips en trucs.

Wat betekent “excel van kolom naar rij”?

De term “excel van kolom naar rij” verwijst naar het proces waarbij gegevens die oorspronkelijk in kolommen zijn ingevoerd, worden omgezet naar een rij-indeling in Excel. Dit kan handig zijn wanneer je gegevens wilt analyseren of vergelijken die horizontaal zijn ingevoerd, maar een verticale weergave nodig hebben. Ook kan het omgekeerde proces worden toegepast, waarbij gegevens van rijen naar kolommen worden getransponeerd. Dit kan helpen bij het herstructureren van gegevens en het creëren van rapporten of grafieken.

Hoe gegevens van kolommen naar rijen transponeren in Excel?

Om gegevens van kolommen naar rijen te transponeren in Excel, volg je deze stappen:

  1. Selecteer de gegevens die je wilt transponeren, inclusief de koppen van de kolommen.
  2. Kopieer de geselecteerde gegevens naar het klembord door op Ctrl+C te drukken.
  3. Selecteer de bovenste cel van de doellocatie waar je de getransponeerde gegevens wilt plaatsen.
  4. Open het tabblad “Start” en klik op het pictogram “Plakken” in de groep “Klembord”.
  5. Klik op de optie “Transponeren” in het vervolgkeuzemenu “Plakken speciaal”.
  6. Klik op “OK” om de transpositie te voltooien. De geselecteerde gegevens worden nu getransponeerd en in rijen weergegeven.

Met deze stappen kun je gemakkelijk gegevens van kolommen naar rijen transponeren in Excel. Het kan echter nodig zijn om extra stappen te nemen, zoals het aanpassen van de opmaak of het verwijderen van lege cellen, afhankelijk van de specifieke behoeften van je gegevens.

Als je problemen ondervindt bij het transponeren van gegevens, kunnen de volgende veelvoorkomende valkuilen de oorzaak zijn:

  • De doellocatie bevat al gegevens die kunnen worden overschreven tijdens het transponeren. Zorg ervoor dat de doellocatie voldoende lege ruimte heeft.
  • De geselecteerde gegevens bevatten lege cellen of verborgen rijen/kolommen. Controleer of alle relevante gegevens zijn geselecteerd en zichtbaar zijn.
  • De doellocatie bevindt zich buiten het bereik van het werkblad. Zorg ervoor dat de doellocatie zich binnen het bereik van het werkblad bevindt.

Hoe gegevens van rijen naar kolommen transponeren in Excel?

Om gegevens van rijen naar kolommen te transponeren in Excel, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Selecteer de gegevens die je wilt transponeren, inclusief de rijkoppen.
  2. Kopieer de geselecteerde gegevens naar het klembord door op Ctrl+C te drukken.
  3. Selecteer de bovenste cel van de doellocatie waar je de getransponeerde gegevens wilt plaatsen.
  4. Open het tabblad “Start” en klik op het pictogram “Plakken” in de groep “Klembord”.
  5. Klik op de optie “Transponeren” in het vervolgkeuzemenu “Plakken speciaal”.
  6. Klik op “OK” om de transpositie te voltooien. De geselecteerde gegevens worden nu getransponeerd en in kolommen weergegeven.

Net als bij het transponeren van kolommen naar rijen, kunnen er zich enkele problemen voordoen bij het transponeren van gegevens van rijen naar kolommen. Zorg ervoor dat je de mogelijke valkuilen controleert die eerder in dit artikel zijn genoemd.

Werken met de functies NAAR.RIJ en NAAR.KOLOM in Excel

Naast het handmatig transponeren van gegevens, biedt Excel ook specifieke functies waarmee je gegevens kunt omzetten tussen rijen en kolommen. Twee van deze functies zijn NAAR.RIJ en NAAR.KOLOM.

De functie “NAAR.RIJ” wordt gebruikt om een verwijzing om te zetten naar een rij in Excel. Door deze functie te gebruiken, kun je een gegevensverwijzing van een kolom omzetten naar een rij of andersom. De syntaxis van de functie is:

NAAR.RIJ(verwijzing)

De functie “NAAR.KOLOM” werkt op dezelfde manier als “NAAR.RIJ”, maar zet een verwijzing om naar een kolom in plaats van een rij. De syntaxis van de functie is:

NAAR.KOLOM(verwijzing)

Door deze functies te gebruiken, kun je dynamische formules maken die zich automatisch aanpassen wanneer je gegevens transponeert.

De verwijzing van kolom naar rij kopiëren in Excel

Soms moet je mogelijk een verwijzing van een kolom naar een rij kopiëren in Excel. Dit kan handig zijn bij het maken van complexe formules of het werken met grote datasets. Om een verwijzing van een kolom naar een rij te kopiëren, volg je deze stappen:

  1. Selecteer de cel waarin je de gekopieerde verwijzing wilt plaatsen.
  2. Type “=” om een formule te starten.
  3. Selecteer de bovenste cel van de kolom die je wilt verwijzen.
  4. Plaats een dubbele punt (“:”) na de celreferentie.
  5. Selecteer de onderste cel van de kolom die je wilt verwijzen.
  6. Druk op Enter om de formule te voltooien. De verwijzing wordt nu gekopieerd en omgezet van een kolom naar een rij.

Met deze techniek kun je snel en efficiënt verwijzingen van kolommen naar rijen kopiëren in Excel.

Rijen en kolommen omdraaien in Excel

Soms is het nodig om rijen en kolommen om te draaien in Excel, waarbij gegevens die oorspronkelijk ingevoerd zijn als rijen, worden omgezet naar kolommen, en vice versa. Gelukkig zijn er verschillende methoden en technieken die je kunt gebruiken om dit te bereiken. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

  • Kopiëren en plakken speciaal: Selecteer de gegevens die je wilt omkeren, kopieer ze naar het klembord en plak ze speciaal in een lege ruimte met de optie “Transponeren”.
  • Formules gebruiken: Gebruik formules zoals “INDEX” en “VERGELIJKEN” om cellen in verschillende richtingen te verwijzen en gegevens om te keren.
  • Machtigingen gebruiken: Gebruik de “Transponeren” optie in de “Machtigingen” instellingen om gegevens automatisch om te keren tijdens het importeren van externe gegevens.

Het omkeren van rijen en kolommen kan handig zijn bij het analyseren van gegevens of het maken van rapporten met verschillende indelingen. Wees echter voorzichtig bij het omkeren van grotere datasets, omdat dit gevolgen kan hebben voor de prestaties en de opmaak van je werkblad.

Excel-tip: Naar de eerste lege cel aan het einde van een rij of kolom

In Excel kan het soms lastig zijn om snel naar de eerste lege cel aan het einde van een rij of kolom te navigeren. Gelukkig zijn er enkele handige sneltoetsen en technieken die je kunnen helpen:

  • Ctrl+Pijl-omlaag/Rechts: Druk op Ctrl en de pijl-omlaag/rechts toetsen om naar de onderste meest cel in de kolom/rij te gaan.
  • Ctrl+Shift+Pijl-omhoog/Links: Druk op Ctrl+Shift en de pijl-omhoog/links toetsen om naar de eerste lege cel aan het einde van de kolom/rij te gaan.
  • Ctrl+Shift+End: Druk op Ctrl+Shift en de End toets om snel naar de laatste cel van het werkblad te gaan.

Met behulp van deze sneltoetsen kun je snel en efficiënt navigeren naar de eerste lege cel aan het einde van een rij of kolom in Excel.

FAQs (Veelgestelde vragen)

1. Wat is de sneltoets voor het transponeren van gegevens in Excel?

De sneltoets voor het transponeren van gegevens in Excel is “Ctrl+E”, gevolgd door “Enter”. Hiermee wordt de geselecteerde gegevens getransponeerd en omgezet van kolommen naar rijen of vice versa.

2. Hoe kan ik meerdere rijen in Excel transponeren?

Om meerdere rijen in Excel te transponeren, selecteer je de rijen die je wilt transponeren en volg je dezelfde stappen als hierboven beschreven voor het transponeren van kolommen naar rijen. De geselecteerde rijen worden nu omgezet naar kolommen.

3. Kan ik formules gebruiken met getransponeerde gegevens in Excel?

Ja, nadat

Categories: Aggregeren 65 Excel Van Kolom Naar Rij

NAAR.RIJ en NAAR.KOLOM
NAAR.RIJ en NAAR.KOLOM

Excel Transponeren Meerdere Rijen

Excel Transponeren Meerdere Rijen: Een Gids met Uitgebreide Informatie

In Excel is het mogelijk om gegevens van rijen naar kolommen te transponeren. Dit kan handig zijn wanneer je gegevens hebt die in een verticale indeling zijn ingevoerd en je ze wilt omdraaien naar een horizontale indeling. In deze gids gaan we dieper in op het proces van het transponeren van meerdere rijen in Excel en bieden we gedetailleerde informatie en uitleg over specifieke concepten.

## Wat is het transponeren van meerdere rijen in Excel?

Het transponeren van meerdere rijen in Excel verwijst naar het omzetten van een reeks gegevens die horizontaal zijn ingevoerd naar een verticaal formaat, waarbij elke rij wordt omgezet in een kolom. Met andere woorden, door gegevens van meerdere rijen te transponeren, verander je de oriëntatie van de gegevens van verticaal naar horizontaal of vice versa.

## Het transponeerproces in Excel

Het transponeren van meerdere rijen in Excel kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Hier zijn de stappen om dit proces uit te voeren:

**Stap 1:** Selecteer de gegevens die je wilt transponeren. Dit kunnen meerdere rijen met gegevens zijn die je wilt omzetten naar kolommen.

**Stap 2:** Kopieer de geselecteerde gegevens naar het klembord. Dit kun je doen door de sneltoets “Ctrl + C” te gebruiken of door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor “Kopiëren”.

**Stap 3:** Selecteer de cel waar je wilt dat de getransponeerde gegevens worden geplaatst. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om alle getransponeerde gegevens weer te geven.

**Stap 4:** Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cel en kies voor “Plakken speciaal” in het contextmenu.

**Stap 5:** In het “Plakken speciaal” venster, vink de optie “Transponeren” aan en klik op “OK”.

Op dit punt zou je moeten zien dat de geselecteerde gegevens van meerdere rijen zijn getransponeerd naar kolommen in de opgegeven cel.

## Voorbeeld van het transponeren van meerdere rijen in Excel

Laten we eens kijken naar een praktisch voorbeeld om het proces van het transponeren van meerdere rijen in Excel beter te begrijpen.

Stel dat je een lijst hebt met verticale gegevens zoals hieronder:

| Naam | Leeftijd | Geslacht |
| —- | ——– | ——– |
| John | 25 | M |
| Anna | 32 | V |
| Mark | 40 | M |

En je wilt deze gegevens omzetten naar een horizontaal formaat. Hier is hoe je dat kunt doen:

**Stap 1:** Selecteer alle drie de rijen met gegevens en kopieer ze naar het klembord.

**Stap 2:** Selecteer een lege cel waar je wilt dat de getransponeerde gegevens worden weergegeven. Laten we zeggen dat we cel B1 kiezen.

**Stap 3:** Klik met de rechtermuisknop op cel B1 en kies voor “Plakken speciaal”.

**Stap 4:** In het “Plakken speciaal” venster, vink de optie “Transponeren” aan en klik op “OK”.

Nu zou je de gegevens in een horizontaal formaat moeten zien, zoals hieronder:

| | Naam | John | Anna | Mark |
| — | —- | —- | —- | —- |
| | Leeftijd | 25 | 32 | 40 |
| | Geslacht | M | V | M |

Dit is het resultaat na het transponeren van meerdere rijen in Excel. Alle gegevens zijn nu omgezet van verticaal naar horizontaal formaat.

## Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het transponeren van meerdere rijen in Excel:

**Q1: Kan ik meerdere rijen tegelijk transponeren in Excel?**

Ja, je kunt meerdere rijen tegelijk transponeren in Excel. Dit kan handig zijn wanneer je een groot aantal rijen met gegevens hebt die je wilt omzetten naar kolommen.

**Q2: Kan ik de volgorde van de gegevens wijzigen bij het transponeren van meerdere rijen?**

Ja, je kunt de volgorde van de gegevens wijzigen bij het transponeren van meerdere rijen. Door de selectie van gegevens te wijzigen voordat je ze plakt, kun je bepalen hoe de transponeerde gegevens eruit zullen zien.

**Q3: Kan ik de formules en opmaak behouden bij het transponeren van meerdere rijen?**

Ja, je kunt de formules en opmaak behouden bij het transponeren van meerdere rijen. Bij het plakken van de gegevens kun je de opties selecteren om de formules en opmaak te behouden.

**Q4: Wat gebeurt er als ik gegevens transponeer die formules bevatten?**

Wanneer je gegevens transponeert die formules bevatten, worden de formules getransponeerd naar de nieuwe locatie. Dit kan nuttig zijn als je dezelfde berekeningen wilt toepassen op andere rijen of kolommen.

**Q5: Kan ik meerdere rijen transponeren naar meerdere kolommen?**

Ja, je kunt meerdere rijen transponeren naar meerdere kolommen in Excel. Dit kan handig zijn wanneer je gegevens hebt die je wilt herstructureren in een meer complexe indeling.

## Conclusie

Het transponeren van meerdere rijen in Excel is een handige functie waarmee je gegevens kunt omzetten van een verticale naar een horizontale indeling. In deze gids hebben we het proces van het transponeren van meerdere rijen stap voor stap uitgelegd en enkele veelgestelde vragen beantwoord. Door de transponeerfunctie van Excel te begrijpen, kun je efficiënter werken met grote datasets en gegevens op een zinvolle manier presenteren.

Wat Is Transponeren Excel

Wat is Transponeren in Excel? Een Diepgaande Gids

In de wereld van spreadsheets is Microsoft Excel een van de meest gebruikte en populaire softwareprogramma’s. Het biedt gebruikers een breed scala aan mogelijkheden om gegevens te analyseren, te bewerken en te presenteren. Een van de handige functies in Excel is “transponeren”. Maar wat is transponeren precies en hoe kun je het effectief gebruiken in Excel? In dit artikel zullen we diepgaand ingaan op het onderwerp “wat is transponeren in Excel” en je voorzien van een uitgebreide gids over deze functie.

Wat is transponeren in Excel?

Transponeren in Excel is een functie waarmee je rijen kunt omzetten in kolommen en kolommen in rijen. Door transponeren toe te passen, kun je de structuur van je gegevens wijzigen, waardoor je deze gemakkelijker kunt analyseren en presenteren. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een tabel hebt met producten in de rijen en verschillende attributen in de kolommen. Met transponeren kun je deze gegevens omdraaien, zodat de producten in de kolommen staan en de attributen in de rijen. Dit kan handig zijn als je bepaalde gegevens wilt vergelijken of samenvoegen.

Het transponeren van gegevens in Excel kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van je specifieke behoeften en de versie van Excel die je gebruikt. In de volgende secties zullen we uitleggen hoe je gegevens kunt transponeren in Excel voor zowel Windows als Mac-gebruikers.

Transponeren in Excel voor Windows-gebruikers

Windows-gebruikers hebben verschillende methoden om gegevens te transponeren in Excel. Hier zijn enkele van de meest gebruikte methoden:

Methode 1: Gebruik de knip-en-plakmethode

– Selecteer de gegevens die je wilt transponeren.
– Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde gegevens en kies “Kopiëren” of gebruik de sneltoets “Ctrl + C”.
– Klik met de rechtermuisknop op de cel waar je wilt dat de getransponeerde gegevens worden geplakt en kies “Plakken speciaal”.
– In het dialoogvenster “Plakken speciaal” vink je de optie “Transponeren” aan en klik je op “OK”. Je gegevens zullen nu worden getransponeerd.

Methode 2: Gebruik de formule “TRANSPOSE”

– Selecteer de cel waar je wilt dat de getransponeerde gegevens worden weergegeven.
– Typ de formule “=TRANSPOSE(” en selecteer vervolgens de gegevens die je wilt transponeren. Sluit de formule af met een sluitende haak “)”.
– Druk op “Ctrl + Shift + Enter” om de formule te bevestigen. De gegevens zullen nu worden getransponeerd.

Transponeren in Excel voor Mac-gebruikers

De methoden voor het transponeren van gegevens in Excel op een Mac zijn vergelijkbaar met die voor Windows, maar kunnen enigszins verschillen. Hier zijn twee veelgebruikte methoden voor Mac-gebruikers:

Methode 1: Gebruik de knip-en-plakmethode

– Selecteer de gegevens die je wilt transponeren.
– Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde gegevens en kies “Kopiëren met opmaak” of gebruik de sneltoets “Command + C”.
– Klik met de rechtermuisknop op de cel waar je wilt dat de getransponeerde gegevens worden geplakt en kies “Plakken speciaal”.
– In het venster “Plakken speciaal” vink je de optie “Transponeren” aan en klik je op “OK”. Je gegevens zullen nu worden getransponeerd.

Methode 2: Gebruik de formule “TRANSPOSE”

– Selecteer de cel waar je wilt dat de getransponeerde gegevens worden weergegeven.
– Typ de formule “=TRANSPOSE(” en selecteer vervolgens de gegevens die je wilt transponeren. Sluit de formule af met een sluitende haak “)”.
– Druk op “Command + Enter” om de formule te bevestigen. De gegevens zullen nu worden getransponeerd.

Veelgestelde vragen over transponeren in Excel

Hieronder volgt een lijst met veelgestelde vragen over het transponeren van gegevens in Excel. Deze vragen kunnen je helpen om een beter begrip te krijgen van het onderwerp en je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen:

Vraag 1: Kan ik meerdere rijen of kolommen tegelijk transponeren?
Ja, je kunt meerdere rijen en kolommen tegelijkertijd transponeren. Selecteer eenvoudig alle gewenste rijen of kolommen voordat je de transponeermethode gebruikt.

Vraag 2: Kan ik de getransponeerde gegevens bijwerken als de oorspronkelijke gegevens veranderen?
Ja, wanneer je de gegevens transponeert met behulp van één van de genoemde methoden, blijft de getransponeerde gegevensset gekoppeld aan de oorspronkelijke gegevens. Als de oorspronkelijke gegevens veranderen, worden de getransponeerde gegevens automatisch bijgewerkt.

Vraag 3: Kan ik formules gebruiken in de getransponeerde gegevens?
Ja, zowel waarden als formules worden getransponeerd. De formules worden automatisch aangepast aan de nieuwe locatie van de cel. Zorg ervoor dat je de juiste celverwijzingen gebruikt in je formules om ervoor te zorgen dat ze correct werken na het transponeren.

Vraag 4: Kan ik getransponeerde gegevens terugzetten naar de oorspronkelijke indeling?
Ja, je kunt de oorspronkelijke indeling herstellen door de getransponeerde gegevens te selecteren, de transponeermethode opnieuw toe te passen en de selectie opnieuw te plakken op de gewenste locatie.

Met deze veelgestelde vragen hopen we enkele van je twijfels over het transponeren van gegevens in Excel te hebben weggenomen en je te helpen bij het efficiënt gebruik van deze functie in je spreadsheets.

Conclusie

Transponeren is een handige en krachtige functie in Excel waarmee je gegevens kunt omzetten van rijen naar kolommen en vice versa. Of je nu een Windows-gebruiker bent of een Mac-gebruiker, Excel biedt verschillende methoden om gegevens te transponeren, afhankelijk van je behoeften. Door deze functie in Excel effectief te gebruiken, kun je je gegevens efficiënter analyseren en presenteren. We hopen dat deze uitgebreide gids je alle benodigde informatie heeft gegeven over wat transponeren in Excel is en hoe je het kunt gebruiken om je spreadsheetvaardigheden te verbeteren. Veel succes met het ontdekken van de mogelijkheden van transponeren in Excel!

Kolommen Omdraaien Excel

Kolommen omdraaien in Excel: Een uitgebreide handleiding

Inleiding

Excel is een krachtige en veelgebruikte spreadsheetsoftware die wordt gebruikt voor gegevensanalyse, berekeningen, het maken van grafieken en nog veel meer. Een van de handige functies van Excel is de mogelijkheid om kolommen om te draaien. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het omkeren van kolommen in Excel en uitleggen hoe je dit kunt doen. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden om je te helpen het meeste uit deze functie te halen.

Hoe kolommen omkeren in Excel

Het omkeren van kolommen in Excel kan handig zijn wanneer je gegevens hebt die in een verticale indeling zijn ingevoerd, maar je ze liever horizontaal wilt weergeven. Excel biedt verschillende methoden om dit te doen. Laten we eens kijken naar twee veelgebruikte methoden: de TRANSPONEREN-functie en de knip-en-plak-methode.

Methode 1: Gebruik van de TRANSPONEREN-functie

De TRANSPONEREN-functie in Excel maakt het gemakkelijk om gegevens van rijen naar kolommen om te draaien en vice versa. Volg deze stappen om kolommen om te draaien met behulp van de TRANSPONEREN-functie:

1. Selecteer een lege cel waar je de omgedraaide kolommen wilt plaatsen.
2. Typ de formule =TRANSPONEREN(bereik) en vervang ‘bereik’ door het daadwerkelijke bereik van de gegevens die je wilt omkeren. Bijvoorbeeld: =TRANSPONEREN(A1:C3).
3. Druk op Enter en de omgedraaide kolommen worden weergegeven in het geselecteerde gebied.

Methode 2: Knip-en-plak-methode

Als je de kolommen wilt omkeren zonder een formule te gebruiken, kun je de knip-en-plak-methode proberen. Volg deze stappen:

1. Selecteer de kolommen die je wilt omkeren.
2. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde kolommen en selecteer “Kopiëren”.
3. Selecteer een lege cel waar je de omgedraaide kolommen wilt plaatsen en klik met de rechtermuisknop.
4. Selecteer “Plakken speciaal” en vervolgens “Transponeren” in het contextmenu.
5. Klik op OK en de geselecteerde kolommen worden omgedraaid en horizontaal weergegeven.

Veelgestelde vragen

1. Wat kan ik doen als de TRANSPONEREN-functie niet werkt?

Als de TRANSPONEREN-functie niet werkt, kan dit te maken hebben met een aantal mogelijke oorzaken. Controleer eerst of je de formule correct hebt ingevoerd, inclusief het juiste bereik. Zorg er ook voor dat je de formule in een voldoende groot bereik invoert. Als de fout aanhoudt, controleer dan je gegevens om ervoor te zorgen dat er geen problemen zijn met de structuur of opmaak.

2. Kan ik meerdere kolommen tegelijk omkeren?

Ja, je kunt meerdere kolommen tegelijk omkeren met behulp van de TRANSPONEREN-functie of de knip-en-plak-methode. Zorg ervoor dat je de juiste bereiken en selecties maakt volgens de gekozen methode.

3. Kan ik de volgorde van kolomkoppen wijzigen?

Ja, je kunt de volgorde van kolomkoppen wijzigen door de gegevensrijen naar een nieuwe locatie te transponeren. Dit kan handig zijn als je de gegevens in een andere volgorde wilt presenteren zonder de oorspronkelijke gegevens te wijzigen.

Conclusie

Het omkeren van kolommen in Excel kan een handige functie zijn om gegevens in een andere indeling weer te geven. Met behulp van de TRANSPONEREN-functie of de knip-en-plak-methode kun je snel en eenvoudig kolommen omkeren. Zorg ervoor dat je de juiste methode kiest op basis van je specifieke behoeften en dat je de procedures zorgvuldig volgt. Met deze krachtige functie kun je je Excel-vaardigheden naar een hoger niveau tillen en betere rapporten en analyses maken.

Referentiematerialen:
– [Gegevens van rijen naar kolommen transponeren (draaien …](https://support.microsoft.com/nl-nl/office/gegevens-van-rijen-naar-kolommen-transponeren-draaien-en-omgekeerd-3419f2e3-beab-4318-aae5-d0f862209744)
– [Gegevens transponeren van rijen naar kolommen (of …](https://support.microsoft.com/nl-nl/office/gegevens-transponeren-van-rijen-naar-kolommen-of-omgekeerd-in-excel-voor-mac-9c16dd55-ed1a-4aa2-8b74-b1b9211e2ede)
– [NAAR.RIJ en NAAR.KOLOM](https://www.structuurmakers.nl/excel/functies/naar-rij-en-naar-kolom/)
– [Rijen en kolommen omdraaien in Excel](https://www.rendement.nl/softwaretips/nieuws/rijen-en-kolommen-omdraaien-in-excel.html)
– [Excel Verwijzing kopieren van kolom naar rij](https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1685505)
– [Excel-tip: Naar de eerste lege cel aan het einde van een rij of …](https://www.cmweb.nl/111065/excel-tip-naar-de-eerste-lege-cel-aan-het-einde-van-een-rij-of-kolom)

Aggregeren 43 excel van kolom naar rij

Ms Excel 2016
Ms Excel 2016
Hoe U Een Kolom/Rij Verplaatst Zonder Bestaande Gegevens Te  Vervangen/Overschrijven Excel?
Hoe U Een Kolom/Rij Verplaatst Zonder Bestaande Gegevens Te Vervangen/Overschrijven Excel?
Hoe Verplaats Ik Cellen Van Horizontaal Naar Verticaal Of Vice Versa?
Hoe Verplaats Ik Cellen Van Horizontaal Naar Verticaal Of Vice Versa?
Hoe Kolommen En Rijen In Één Kolom Te Transponeren / Converteren?
Hoe Kolommen En Rijen In Één Kolom Te Transponeren / Converteren?
Hoe Kolommen En Rijen In Één Kolom Te Transponeren / Converteren?
Hoe Kolommen En Rijen In Één Kolom Te Transponeren / Converteren?
Ms Excel 2016
Ms Excel 2016
Van Tekst Naar Kolom In Excel - 𝐃𝐮𝐢𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐞𝐠 - Youtube
Van Tekst Naar Kolom In Excel – 𝐃𝐮𝐢𝐝𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐞𝐠 – Youtube

See more here: liugems.com

Learn more about the topic excel van kolom naar rij.

See more: https://liugems.com/nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *